Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.

5.png

Kedves Vásárlóink, Ügyfeleink,

ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az üzletünknek helyet adó ingatlan értékesítésre kerül, ezért a továbbiakban online folytatjuk tevékenységünket ( http://webshop.atxcomp.hu ), illetve sokak örömére újra vállalunk kiszállást!

Elérhetőségeink:

Tel.: +36305708378

E-mail: info@atxcomp.hu

GLS csomagpontunk megszűnik, a csomagpontok listája itt található:

http://csomag.hu/csomagpont-kereso

 

Print

Hogyan vásároljunk nyomtatót?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

A megfelelő nyomtató kiválasztásához ez az első elv a három közül, ami mindhárom alapja. Ha ezt nem jól alkalmazod, akkor a másik kettő mit sem ér.

1. Mérd fel az igényed. Napi nyomtatási mennyiség, nyomtatás típusa (pl.: fotók, fekete-fehér dokumentumok, színes dokumentumok...).

 

 

 

Van akinek egyszerűnek tűnik, van aki megijed. Én korábban egyszerűnek gondoltam, de adtam már rossz tanácsot! Mielőtt konkrétan leírom a technikát, olvasd el ezt a kis történetet, így könnyebb lesz megérteni.

Kb.: 2-3 éve történt, hogy kért egy könyvtár tőlem árajánlatot egy nagy sebességű, színes nyomtatóra. A megszokott rutin alapján adtam egy ajánlatot. Havi 4000 oldal nyomtatás volt az igény, szöveg és képek vegyesen. Ajánlottam egy gépet, amit havonta maximum 30ezer oldal nyomtatására terveztek, az ajánlott nyomtatási mennyiség 10ezer oldal volt (Ez utóbbit lehet igazából komolyan venni.). Néhány nap múlva reklamáltak is , hogy ez a készülék nem is bír annyit nyomtatni. Nem értettem, hogy pár napon belül ezt hogyan derítették ki, de hamar rájöttem. Valóban havi 4000 oldalt nyomtattak, de ezt minden hónap elején 2-3 napba sűrítve. Legjobb szándékom ellenére rossz tanácsot adtam azért, mert rosszul tettem fel a kérdést.

Rájöttem, finomítanom kell a módszeremen.

 

Tehát a technikák:

1. Ez gyakori kérdés, ezért előre megválaszolom: Annak, hogy a havi nyomtatási mennyiséget vesszük alapul nagyon prózai oka van. Ez van feltüntetve a nyomtatók csomagolásán. (Feltüntetik a maximális és az ajánlott nyomtatási mennyiséget is. Minket mindig az ajánlott érdekel.)

2. Ha éven belül ingadozik az igény, akkor vedd alapul azt a hónapot, amikor a legtöbbet használod. Például ha számlákat nyomtatsz, és Karácsony előtt ugrás szerűen megnő a nyomtatási igény, akkor azt a hónapot vedd alapul, hisz' nem teheted meg, hogy a számlákat majd januárban vagy februárban nyomtatod ki.

3. Amennyiben a "legerősebb" hónapon belül nagy a hullámzás (mint a fenti könyvtáras esetben), akkor azt a napot kell alapul venni, amikor a legtöbbet nyomtatsz. Tehát ha a havi átlag nyomtatási igény 1000 oldal, de vannak napok amikor 100 oldalt kell nyomtatni, akkor olyan nyomtató kell, aminek a havi ajánlott nyomtatási mennyisége 3000 oldal. ( Képlet: legerősebb nap X 30 )


4. Fel kell mérni a nyomtatás sebességének fontosságát. Például ha szóróanyagot nyomtatsz, és megteheted, hogy elindítod a nyomtatást és ráér dolgozni a gép, mert másra úgysem használod, akkor elegendő egy kevésbé gyors készülék. 

5. Fel kell mérni milyen egyéb szolgáltatásokat nyújtson. Másoló, szkenner, fax, CD nyomtatás, A3-as nyomtatási méret...

6. Amennyiben nem csak hagyományos papírra nyomtatsz (80g/m2-es), meg kell nézni, hogy az igényeidnek megfelelő vastagságú papírt képes e kezelni az adott nyomtató. A papír vastagságát gramm/négyzetméterben adják meg, (1 négyzetméter papír hány gramm tömegű) és a papírok csomagolásán megtalálható. Minél nagyobb a gramm szám, annál vastagabb a papír. Általában 180g/m2-ig minden nyomtató tudja kezelni. 

 

 

Így lehet, hogy bonyolultnak tűnt, de összefoglalva ennyi az egész:

a.) Vedd alapul a legerősebb hónap legerősebb napját, ezt szorozd fel harminccal, ez lesz a havi nyomtatási igény. 

b.) Mérd fel, hogy elegendő e fekete-fehér (szürkeárnyalatos) nyomtatás vagy szükséges a színes.

c.) Szükséges e nagy sebességű nyomtatás.

d.) Kell e másoló, szkenner, fax...

e.) Milyen papírra fogsz nyomtatni, itt a legvastagabbat kell figyelembe venni.

 

Érdemes jól átgondolni, mert tíz- vagy százezrek múlhatnak rajta, sőt egyes esetekben gazdaságosabb 2 nyomtatót venni, de erre most nem térek ki.

 

Mi történik, ha alábecsülöd az igényeid? -> Hamarosan kell egy új nyomtató.

 

Mi történik ha túlbecsülöd az igényeid? ->  Kifizetsz egy csomó pénzt a nyomtató olyan képességeiért amit soha nem fogsz kihasználni.

 

Reméljük tudtunk segíteni a megfelelő nyomtató kiválasztásában!

 

A cikk forrássa: nyomtassolcson.hu


Kapcsolódó cikk: Nyomtatót ajánlunk

 

Ajánlataink

Bejelentkezés

custom made dresses online buy cheap designer prom dresses 2016 at queenofvictoria wedding dresses 2016