Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.

2.png
Print

A leggyakoribb számítógép hibák

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Tapasztalataink szerint a leggyakoribb hibát a számítógép tápellátása okozza. Ez általában az alábbi hibajelenségeket takarja:

Tápellátási zavarok:

 1. A számítógép nem kapcsol be, a PowerLed és a HDD led nem világít
 2. Bizonytalan működés , a gép többször újraindul
 3. Füstöl a gép hátulja, égett szag érződik
 4. Új hardvert építettünk be, nem elég a teljesítmény

Ha szerencsénk van akkor a tápegység meghibásodása egyszerű tápegység cserével orvosolható.

Rosszabb esetben a keletkező túlfeszültség tönkreteheti az alaplapot, winchestert stb. Sajnos elég sok elfröccsent kondenzátorral, tranzisztorral, szétnyílt IC-vel találkoztunk pályafutásunk során. Ha nem biztos abban, hogy a problémát meg tudja oldani, hívja szervizünket segítünk kiválasztani a megfelelő teljesítményű és minőségű tápegységet amit természetesen be is szerelünk kívánságára. Ha a tápegységünk vagy a processzrohűtőnk erősen beporosodott, nincs megfelelő légáramlás, a processzor vagy a táp túlmelegedhet, esetleg meg is hibásodhat vagy bizonytalan működést produkál. Ilyenkor célszerű a gépet kitisztíttatni.

Memória hibák:

 1. Bekapcsoláskor a gép sípol
 2. Működés közben "kékhalál"
 3. Váratlan programleállás, a gép lefagy
 4. Bizonytalan működés, újraindul a gép

A memória hiba legegyszerűbben egy teszt futtatásával megállapítható .Töltsön le egy tesztprogramot. Írja ki egy üres CD-re, majd bootoljon a CD-ről és indítsa el a programot. Ha hibás memória szegmenst észlel a program, akkor a memóriát ki kell cserélni.

 


Winchester hibák:

 1. A winchester kattog, nem tud pozícionálni
 2. Telepítéskor írás/olvasás hiba
 3. Működés közben a gép lefagy
 4. read/write error
 5. BIOS Setup nem ismeri fel a HDD-t

A winchester számos mozgó alkatrészt tartalmaz, ezért egy bizonyos idő után szinte törvényszerű a meghibásodás. A gyártók lapján ez az érték általában megtalálható , az élettartam általában órában van megadva. Ha a HDD egyre hangosabbá kezd válni, lassul a működése, azonnal mentsük le adatainkat és ellenőrizzük a winchesterünket. A gyártó oldalain általában számos program található, ezek használatával vigyázzunk, mert könnyen letörölhetjük vele fontos adatainkat.

VGA kártya hibák:

 1. Bekapcsoláskor a gép sípol
 2. Nincs kép
 3. A kép kockás, szemetes
 4. Menet közben fagyás

A probléma cserekártya behelyezésével viszonylag könnyen behatárolható. Ha menet közben jelentkezik a probléma, ellenőrizzük a kártya hűtését (ventillátor, vízhűtés). A nem megfelelő hűtés a kártya fagyását okozhatja. Ha a kép folyamatosan kockás vagy szemetes, a kártya memóriája is lehet a hiba okozója.

Alaplapi problémák:

 1. A gép nem indul
 2. Működés közben fagyás

Ellenőrizzük a tápegység csatlakoztatását, kössünk le minden Hardware elemet. Ha így sem indul (de tápot kap), ellenőrizzük, hogy az alaplapi kondenzátorok nem púposodtak-e meg. Ha igen, akkor biztosak lehetünk abban. hogy a problémánkat az alaplap okozza.

Ellenőrizzük, hogy nincs-e az alaplapon égés, vagy sérülés.

Helytelen beépítés:

 1. Ha valamilyen új tároló egységet építünk be, ellenőrizzük, hogy a jumperek (master/slave) jól vannak-e konfigurálva.
 2. A tápegységet helyesen csatlakoztattuk-e
 3. A kártyák, memóriák beérnek-e a foglalatba
 4. Az egységet jó slotba dugtuk-e

Természetesen ezek a leírások nem teljesek, csupán segítséget adnak a lehetséges hiba megállapításhoz. A szakértelmet, tapasztalatot és a megfelelő eszközöket nem pótolja semmi. Csak akkor álljon neki javítani, ha azzal nem okoz esetleg helyrehozhatatlan hibát, adatvesztést.

Ajánlataink

Bejelentkezés

custom made dresses online buy cheap designer prom dresses 2016 at queenofvictoria wedding dresses 2016