Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.

7.png
Print

Asztali számítógépet vagy Laptopot vegyek?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Sokan fordulnak hozzánk ezzel a kérdéssel üzletünkben!

Most sok embert biztos meglepek, de elárulom, hogy a Laptopoknak összesen három nagy előnye van asztali társaikkal szemben:

 1. A hordozhatóság! Igen, ez az elsődleges előnye, mely vitathatatlan előny egy asztali PC-vel szemben.
 2. A kisebb helyigény, mert nincs "az a doboz" hozzá.
 3. A lényegesen alacsonyabb energia fogyasztás, bár ezt sokan nem is tudják a Laptopokról!

Vegyük sorra egy asztali PC előnyeit is összehasonlítás képpen:

 1. Az asztali számítógép, a teljesítményéhez képest, arányaiban mindig olcsóbb, mint ugyanazon teljesítményű hordozható társai.
 2. Az élettartam! Az asztali gépeknek minden részegységét tudjuk cserélni, mely segít a gépünk folyamatos fejlesztésén, ami a mai gyorsan fejlődő rendszereknél elengedhetetlen!
 3. Az adataink biztonsága! Ez egy nagyon fontos különbség egy Notebook és egy Asztali PC között. A Laptopokkal ellentétben Asztali PC-nket nem hozzuk-visszük, így a benne lévő merevlemez sem kap akkora külső behatást, ezért a rajta lévő adataink sokkal nagyobb biztonságban vannak!
 4. A kijelző! Igen, a monitor is nagy előnyt jelent, mert a laptopoknál általában 15,6"-os, amíg az asztali PC képernyői 19"-22" között vannak. És persze a nagyobb monitorok kevésbé terhelik a szemünket...
 5. A billentyűzet cserélhetősége! Az asztali gépekhez 1-2000 Ft-ba kerül egy klaviatúra, ami nagy előnyt jelent egy óvatlan balesetnél, amikor belefolyik kedvenc italunk. Ez a javítási költség egy Laptopnál akár a 20-25000 Ft-ot is elérheti.

  Kattints IDE, ha már megtörtént a baj és leöntötted a Laptopod!

 6. A lopásállóság! Mai világunkban sajnos egyre több ember véli azt, hogy a vagyoni javakat újra kell osztani és ezt önkényesen meg is teszik. Az asztali gépeknél alacsonyabb a lopásarány, mert nem hozzuk-visszük, illetve a fekete piacon is alacsonyabb az értékük a Laptopokhoz képest.

Összegezzünk tehát:

Ki vegyen Laptopot?

 • Annak ajánljuk a Laptopot, akik munkájukhoz használják gépüket és fontos a mobilitás. Ha Ön üzletkötő, tanár, vagy előadásokat tart, esetleg iskolás, akkor mindenképp ajánljuk a Notebook vásárlását, de talán a legjobb megoldás Nekik is, ha otthonra egy külön asztali PC-t is tartanak a Laptop tehermentesítésére.

Ki vegyen Asztali számítógépet?

 • Akinek nem fontos és nélkülözhetetlen a mobilitás, hordozhatóság! 
 • Akik játékra szeretnék használni gépüket
 • Akik teljesítményt igénylő szoftvereket használnak

Ajánlataink

Bejelentkezés

custom made dresses online buy cheap designer prom dresses 2016 at queenofvictoria wedding dresses 2016