Cookie-kat azért használunk, hogy weboldalunkat még jobban az Ön személyes igényeire szabhassuk. Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a cookie-k alkalmazásába.

6.png
Print

Milyen memóriát vegyek?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Szeretnénk segíteni egy kicsit azoknak, akik tervezik, hogy memóriát vásárolnak tőlünk a közeljövőben. Mostanában több olyan eset is történt, amikor a Megrendelő nem megfelelő memóriát választott a gépébe, így vissza kellett küldenie, újat választani helyette, stb... Idő, plusz szállítási költség, plusz adminisztráció, stb...

Itt a legbiztosabb módszer arra, hogy megállapítsátok, hogy milyen memória jó a gépbe:

- asztali gép esetén: az alaplap gyári oldalán átböngészitek a Specifikációk között a "Memory" vagy "Memória" bekezdést, itt kiderül, hogy hány db memóriafoglalat van az alaplapon, illetve, hogy hány GB memória a maximum amit kezel az alaplap. Ha ezzel megvagytok, akkor a "Memory Support List"-et kell átnéznetek, itt felsorolják az összes memóriát amivel BIZTOSAN működni fog az alaplap.

Plusz infó: a DIMM kifejezés a normál méretű memóriát jelöli, ez a webáruházban a memóriáknál külön nincs feltüntetve, a DIMM memóriák a "Memória" kategóriában találhatók.

Bővítés esetén javasoljuk, hogy a már meglévő memóriamodul mellé ugyanolyan típusú és méretű modult válasszatok.

Amennyiben az alaplap támogatja (a gyári oldalon feltüntették, hogy: Dual channel memory), úgy érdemes KIT-ben megvásárolni a memóriát.

Ennek előnyeiről itt olvashattok: https://logout.hu/cikk/single_channel_vs_dual_channel/bevezeto_a_teszt.html

- notebook esetén: a gyártó oldalán típusnév, cikkszám alapján meg kell keresni a notebookot, és átböngészni a memóriára vonatkozó adatokat. Ha azt látjátok, hogy "OnBoard Memory", akkor a memória fix, nem cserélhető, de lehet mellette plusz memória foglalat.

Plusz infó: a SODIMM kifejezés a kisméretű memóriát jelöli, ezek valók a notebookokba, illetve a kisebb méretű Barebone PC-kbe is.

A webshopban külön kategóriában találhatók az asztali gépbe való memóriák (Memória kategória) és a notebookba való memóriák (Memória (notebook) kategória). A harmadik kategóriában (Memória (ECC)) lévő memóriákat asztali gépekben nem igen használják, mert az alaplapok nagyon kis része támogatja!Reméljük hasznos volt ez a leírás :) Ha elakadtok, vagy nem vagytok biztosak abban, hogy jó memóriát választotok, írjatok nekünk e-mail-t és szívesen segítünk :)


E-mail címünk: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print

Facebook játékszabályzat

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Játékszabályok:

a sorsoláson való részvételhez a facebook oldalunkon található képet szükséges likeolni, és hozzászólásba beírni a helyes választ a posztban feltett kérdésre.

A sorsoláshoz a facebooknyertes.com oldalt hívjuk segítségül.

A sorsoláson mindenki részt vehet, aki a fenti két feltételnek megfelel.

A nyeremény egy, a feladvány tárgyát képező termék.

A nyeremény készpénzre nem váltható.

A változtatás jogát fenntartjuk.

Sorsolás 2017. 01. 10. kedd

Bármilyen kérdéssel az alábbi e-mail címen készséggel állunk rendelkezésre: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Print

Komplett számítógép vásárlás előtt áll?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Mi segítünk Önnek!

 

Ne engedje megvezetni magát, a hangzatos  gigákat és megákat olvasva a multik polcai előtt. Ne hozzon rossz döntést!

Tapasztalataink szerint, a multiknál előre összeállított gépekben mindig található egy gyengébbnek mondható láncszem, a körülményesnek mondható garanciális ügyintézésen kívül!

Az ATX Computer minden esetben a vevő igényeire szabott egyedi számítógépeket épít Ügyfeleinek, melyek a vásárló szempontjából ár/érték arányban a legoptimálisabb választás.
Jöjjön el üzletünkbe és ott egy rövid igényfelmérés után Ön egyedi ajánlatot kap új vagy használt számítógépére!

Webshopunkban különböző igényeknek előre összeállított konfigurációkat talál:
http://webshop.atxcomp.hu/kategoria/atx_computer_szamitogep/41/110/-6

Otthoni kezdő PC-nket, internetezésre, fotók, videók nézegetésére, levelek megírására, CD/DVD írásra optimalizáltuk.
http://webshop.atxcomp.hu/termek/atx_computer_home_start/-214

Otthoni, szinte kompromisszumok nélküli használathoz, az ATX Home Start+ gépet ajánljuk, mellyel akár a 2-3 éves játékokkal is tud már játszani! 2x3.7GHz-es APU processzora meglepően jól teljesít a mindennapi használat során!
http://webshop.atxcomp.hu/termek/atx_computer_home_start_/-1434

Energia tudatos számítógép konfigurációs ajánlatunk az ATX Computer ECO PC, mely gép energia fogyasztása 60-70%-kal alacsonyabb a hagyományos számítógéphez képest!
http://webshop.atxcomp.hu/termek/atx_computer_eco_energia_takarekos

A számítógépes játékok kedvelőire is gondolva, több egyedi GAMER PC-t is összeállítottunk!
http://webshop.atxcomp.hu/termekek?keres=atx+computer+gamer

Print

Mi teszünk a környezetvédelemért! És Te?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Azt már észre vettük, hogy körültekintően és tudatosan is tudtok vásárolni számítógépetek fejlesztésekor, de vajon ennyire tudatosak vagytok a kiszerelt és akár hulladékká vált régi PC-s alkatrészeitekkel is?

Az ATX Computer weboldalán elindítottunk egy új és INGYENES szolgáltatást, az ATX Aprót,  ahol még használható PC alkatrészeiteket adhatjátok el, ezzel is csökkentve a környezetszennyezést! 

Azokat az alkatrészeket, amiket már nem lehet értékesíteni, vagy nem találtok rá vevőt, küldjétek el nekünk és mi gondoskodunk a szakszerű elektronikai hulladékkezelésről, mert ezeket az alkatrészeket TILOS a kommunális hulladéktárolókba kidobni! 

NE a szemetesbe dobd a használhatatlan PC-s hulladékod!!!


A rengeteg feleslegesen kidobott alkatrész miatt hoztuk létre az ATX Aprót. Használjátok, mielőtt a még működő alkatrészeket kidobnátok, de ha nem sikerül eladni, akkor sem a szemetesbe kell hogy végezze a már elhasznált elektronikai hulladék! Ebben is szeretnénk Nektek segíteni!

Folyamatosan bővítjük azon listát, amely alkatrészeknek a szakszerű megsemmisítésében segítséget tudunk adni, csak küldd el nekünk, vagy hozd be üzletünkbe azt!

Ezeket tudjuk már átvenni Tőled:

 • alaplapok
 • processzorok
 • ramok, memóriák
 • bővítőkártyák (VGA, LAN, WiFi, stb...)
 • LED és TFT monitorok
 • mobiltelefonok
 • Tabletek
 • Notebookot, Netbookok, Laptopok
 • HDD, merevlemezek
 • Optikai meghajtók
 • Tápegységek, Töltők, Adapterek

 

Mielőtt kidobnád a még működő, de számodra már nem használható alkatrészeket, próbáld ki az ATX Aprót , hátha valaki még tudja azt használni!

 

Amiket jelenleg még nem tudunk átvenni: 

 • hagyományos monitor
 • nyomtatók
 • PC házak

A későbbiekben szeretnénk ezekről is gondoskodni, csak a jelen kapacitásunk még nem engedi meg ezt!


"A földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön"

Print

Mit jelent az élettartam garancia?

Written by ATX Computer. Posted in Hasznos információk

Meddig él az élettartam-garancia?

Az élettartam-garanciát sokan "örök" garanciaként értelmezik, ám ez nincs így. A fogalmat elsőként a Kingston memóriák kapcsán ismerhették meg a magyarországi fogyasztók, mely a valójában azt fedi, hogy a Kingston egészen addig cserél egy memóriamodult, ameddig ezt valamelyik raktárából meg tudja oldalni. Volt szerencsém tapasztalni, hogy még matuzsálemi korú EDO RAM-ot is ki tudtak cserélni, de erre ritkán van szükség, mert a gép többi alkatrésze rendszerint előbb feladja a küzdelmet. Hasonló, nagyon szimpatikus garanciális modellt találhatunk a túlfeszültségvédőt is forgalmazó Belkinnél. Ennek keretében, ha a védelem indokolt volt, és a védelmi vonal önmagát feládozva óvta meg a rá kötött berendezéseket, akkor a Belkin egy újra cseréli a meghibásodott terméket, időkorlátozás nélkül. Ezen felül, ha bizonyítottan nem látta el a túlfeszültségvédő a rábízott feladatot, a tönkrement eszközök javítását akár 15 ezer dollárig állja!

 

forrás: hwsw.hu

Ajánlataink

Bejelentkezés

custom made dresses online buy cheap designer prom dresses 2016 at queenofvictoria wedding dresses 2016